Alweer een maand op pad! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Imke Lánský - WaarBenJij.nu Alweer een maand op pad! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Imke Lánský - WaarBenJij.nu

Alweer een maand op pad!

Door: Imke Lansky

Blijf op de hoogte en volg Imke

21 December 2016 | Australië, Sydney

Daar ben ik weer! Ik ben onderhand al meer dan een maand op pad, de tijd gaat best snel voorbij! Voordat ik het weet is het januari en is Daphne hier en rijden we samen rond in een campervan. Super veel zin in! :) Afgelopen week heb ik weer van alles gedaan en beleefd. Vorige week donderdag en vrijdag was het helaas slecht weer. Die dagen heb ik dan ook vooral binnen doorgebracht en gewerkt en films gekeken. Vrijdag ging ik naar de supermarkt met een paraplu die ik had geleend van de familie. Dat was nog een avontuur want de paraplu was groot en de stoepen hier zijn nogal smal. Ze staan vol met auto's, palen en bomen. Ik ben meermaals achter een laaghangende boom of tussen de muur en een paal blijven hangen. Goed bezig Imke!

Zaterdag was het gelukkig wel mooi weer! Toen ben ik samen met Ellen, Sabine en Caroline van Rose Bay naar Watsons Bay gelopen. We kwamen langs allemaal strandjes en hadden een heel mooi uitzicht op de skyline van Sydney en konden vanaf daar ook nog het Opera House en de Harbour Bridge zien. De huizen die in de wijken stonden waar we doorheen liepen, zullen wel miljoenen Dollars waard zijn. Eenmaal in Watsons Bay zijn de naar The Gap Lookout gegaan. Super mooi uitzicht over de zee en grote kliffen. Daarna nog naar Hornby Lighthouse gegaan en hierna hebben we op Camp Cove Beach nog lekker in de zon gelegen.

Op zondag ging ik met Ellen weer richting de Blue Mountains, ditmaal naar Wentworth Falls. Dit is twee trein stops voor Katoomba. Het weer leek twijfelachtig te worden, maar we zijn toch gegaan. Ik heb die dag zelfs even drie laagjes kleding aan gehad, maar later was dat gelukkig niet meer nodig. De zon scheen af en toe zelfs! De wandeling die we maakten had mijn host aangeraden. En ze had gelijk, wat was het mooi! Het heette de Undercliff, Overcliff walk en we liepen dus letterlijk onder hangende kliffen door. Erg tof! Ook grote watervallen gezien. Eenmaal op de klif was het heel moerassig en moest je oppassen waar je ging staan, anders dan zakte je hele schoen zo de modder in. Via een shortcut track zijn we terug gelopen naar ons beginpunt en via daar zijn we langs de Charles Darwin Track naar het treinstation gelopen. Het was een niet al te lastige wandeling langs een beekje, maar wel super mooi! Ook hebben we kaketoes gezien en kleine rode papegaaitjes met paarse vleugels. Helaas begon het te miezeren en toen we dichterbij het station waren begon het harder te regenen, maar al met al hebben we zeer veel mazzel gehad! In de avond met papa en mama geskyped, dat was ook erg leuk! :D

Maandag had ik een klusjesdag. Ik heb uitgeslapen, de was gedaan, boodschappen gedaan, schoongemaakt en op een geïmproviseerde wijze een cadeautje ingepakt. Maar het is gelukt. Dinsdag heb ik wel weer wat gedaan, ik ben met Ellen, Sabine, Caroline, Ben, Fanny en Gaurange naar Coogee Beach gegaan om daar te BBQ-en en naar het strand te gaan! We hadden worst in de supermarkt gekocht met hotdogbroodjes en nog sla met komkommer en tomaat. Ik eet hier echt bijna geen vlees, dus dat was weer een keer lekker. Ook hadden we chips en snoep, wat ik hier ook nauwelijks eet dus mijn dag kon niet meer stuk, haha. In de namiddag lekker op het strand gelegen en tegen de avond naar huis gegaan.

Vandaag ben ik naar Centennial Park gegaan. Hier kwam ik een vogelspotter tegen. Hij liet mij twee uil-soorten zien: de Powerful Owl en de Tawny Frogmouth. De eerste was echt heel erg groot en zat verstopt in een boom. Deze boom had hangende takken tot op de grond en ik moest er eerst onderdoor voordat ik de uil kon zien. Van het andere soort woont een uilen echtpaar in het park. Het vrouwtje zat op een tak hoog in de boom echt heel goed gecamoufleerd. Het mannetje zat in een andere boom op het nest en dit wisselen ze dan in de nacht af. Daarna richting de grote vleermuizenkolonie gelopen. Wat waren dat er veel! De meneer vertelde dat ze bij de laatste telling zo'n 21.000 vleermuizen geteld hebben. Hierna ben ik nog langs de Duck Pond gelopen waar veel vogels en zwarte zwanen zaten. Tegen de lunch ben ik onder een boom gaan zitten en hier heb ik broodjes gegeten en nog Sudoku's gemaakt. In de bomen boven mij waren vogels af en toe gigantisch hard aan het schreeuwen en vooral ook met tonen die ik nog nooit uit een vogelbek heb horen komen. Dat was wel grappig.

Dat was het weer voor nu! Ik wil jullie allemaal echt een hele fijne kerst wensen! Gek om dit niet thuis in Nederland met familie te vieren. Zaterdagavond ben ik door de familie hier uitgenodigd voor hun kerstdiner, dus dat is super lief en daar heb ik ook echt zin in!

• 21 December 2016 - 19:09

Monique:

Hoi Imke,

Wat heb je weer een leuk verhaal geschreven. Ik vind het echt heel leuk om te lezen wat je allemaal ziet en meemaakt. Je bent echt heel veel aan de wandel! Wat een mooie foto's heb je gemaakt; de natuur is echt schitterend daar!
    Wat fijn dat je bij de familie de Kerst mag meevieren! Heel gezellig! Voor de familie thuis in Nederland zal het ook vreemd zijn, zo zonder jou.
    Fijne kerstdagen en ga lekker door met genieten in 2017! Ik ben benieuwd naar jouw avonturen in de campervan!

Groetjes en liefs,
    Monique

• 21 December 2016 - 20:15

Ingrid Den Riek:

Imker, jij ook heel fijne kerstdagen en een goed Nieuwjaarswisseling.
    Meid, wat een belevenissen allemaal. Geniet er maar van.
    Groetjes Ingrid en Riek

• 23 December 2016 - 12:51

Brigitte:

Alweer meer dan een maand weg! Time flies! Veel plezier met de roadtrip Imke en voor nu fijne feestdagen en een spetterend 2017, maar dat komt wel goed geloof ik.;) haha Groetjes Brigitte

• 25 December 2016 - 20:06

Tante Cora:

Ha Imke!
    Het was weer bijzonder om je belevenissen te lezen!
    Hoop dat je fijne feestdagen mag beleven bij die familie.
    Zal ook onze kerstwens op je persoonlijke pagina op fb zetten.
    Fijne jaarwisseling en een fantastisch 2017 toegewenst!
    Wij kijken uit naar je volgende verhaal!
    Liefs van ons.

• 26 December 2016 - 12:56

Daphnuhhh:

Immmieejjj! Je blogs zijn superrrleuk om te lezen. Tot snel! Nog maar 8 nachtjes slapen aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!! Kusjesss, Daphne