De tijd is voorbij gevlogen! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Imke Lánský - WaarBenJij.nu De tijd is voorbij gevlogen! - Reisverslag uit Adelaide, Australië van Imke Lánský - WaarBenJij.nu

De tijd is voorbij gevlogen!

Door: Imke Lansky

Blijf op de hoogte en volg Imke

02 Februari 2017 | Australië, Adelaide

Ja ja we zijn bij de laatste reisblog van het Immie & Daffie in Ozzie avontuur beland! We hebben de laatste dagen van onze roadtrip gespendeerd op Kangaroo island, de stranden bij Aldinga en Adelaide.

26 januari zijn we naar de vogelshow van Raptor Domain geweest. Hier hebben we allerlei indrukwekkende vogels van dichtbij kunnen bewonderen. Ik (imke) heb zelfs een enorme Wedge-Tailed-Eagle van 3,4 kilo op mijn arm gehad, zie de foto onderaan deze blog. Ook was het vandaag Australia Day en de verjaardag van mijn vader!

De dag erop hebben we er een stranddagje van gemaakt. Het noorden van Kangaroo Island bevat heel veel mooi witte stranden met extreem blauwe zeeën waar je ook mag zwemmen. We hebben er meerdere bezocht en (kleine) strandwandelingetjes gemaakt. Bij Emu Bay hebben we ook lekker gezwommen. Op 28 januari gingen we weer terug met de ferry naar het vaste land. Voordat onze ferry vertrok, hebben we nog een Conservation Park bezocht waar we twee zeldzame Glossy Black Cockatoos hebben gezien en Daphne spotte nog een groep dolfijnen in de zee! Super tof :)

De eerste nacht weer op het vaste land hebben we doorgebracht op een hele interessante camping. Eenmaal aangekomen op de 'Rapid beach campsite' blijkt het kampeerterrein namelijk extreem vol te staan met allemaal vissers. Het blijkt namelijk een geliefde plek te zijn om te vissen. Gelukkig vonden we een plekje en hebben we ons de rest van de dag kunnen amuseren met het bestuderen onze bijzondere campingburen. In de avond zijn we nog gaan sterren kijken op het strand. Het was er aardig donker en we konden heel veel zien, ook de Melkweg.

De dag erna vertrokken we naar een normale camping bij Aldinga. Hier hebben we een paar dagen gechilld. We hebben lekker gezwommen in de zee bij een prachtig (naakt)strand omgeven door steile kliffen. En we hebben het zelfs voor elkaar gekregen om te verbranden, terwijl het bewolkt was en regende. De zon is hier echt meedogenloos.

En toen was het alweer 31 januari, de dag dat wij onze geweldige Jucy campervan (Kwala) moesten inleveren. Ondanks een keer een lekke band en lege accu is 't campertje een trouwe metgezel geweest de afgelopen maand en hebben we ongeveer 4000 kilometer aan de teller van de auto toegevoegd. Na het emotionele afscheid hebben we bepakt en bezakt de tram genomen naar het hostel in het centrum van Adelaide.

Eenmaal aangekomen zijn we blij verrast dat het hostel heel schoon, gezellig en huiselijk is. We hebben de rest van de dag optimaal genoten van de gemakken van een grote stad: shoppen en Domino's pizza's besteld. De dag erna hebben we het South Australian museum en de Botanic Gardens bezocht. 'S Avonds hebben we heerlijke Hollandse pannenkoeken gebakken.

Vandaag, de laatste volledige dag van onze reis, zijn we naar Glenelg beach geweest. Om onze reis af te sluiten zijn we 's avonds uit eten geweest bij superleuk restaurantje.

Deze maand is ontzettend snel voorbij gegaan en we hebben ongelofelijk veel gezien. Van ruige rotsen tot lieflijke blauwe zeeën, van droge graslanden tot regenachtige regenwouden, van bulderende brandingen tot muisstille grotten en van hoge gebergtes tot diepe vulkaankraters. Als een ware natuurnerd hebben we allerhande dieren gespot: koala's, kangoeroes, vliegen, emoes, wallaby's, pinguïns, zeeleeuwen, kaketoes, sprinkhanen, pelikanen, possums, papegaaien, mieren en echidna's. Daarnaast hebben we ontelbaar veel vieze wc's, mede-backpackers/campers, privé stranden, noedels, zonnebrandcrème, muggenbulten, asfalt en selfiesticks gespot.

Morgen gaat Daphne weer terug naar Nederland en vertrek ik naar Nieuw-Zeeland. Weer een spannend nieuw avontuur!

• 02 Februari 2017 - 21:29

Ingrid En Riek:

Imke, heel fijn dat zo'n leuke tijd hebt gehad met Daphne. Nu maar weer heel stoer verder. Zien uit naar je volgende verslag.